Ontwikkel toekomstbestendige vaardigheden

Toekomstbestendigheid is een randvoorwaarde voor elke organisatie. Het omvat een breed veld aan onderwerpen en raakt alle medewerkers. In onze workshops gaat u samen met uw team aan de slag om inzicht te krijgen in wat toekomstbestendigheid inhoudt en wat dit voor jullie betekent. Inspireren en motiveren, direct aan de slag gaan, doelen stellen en concrete afspraken maken!

De workshops worden op maat aangeboden. Voor een prijsindicatie kunt u contact met ons opnemen. Kijk ook in onze folder voor meer informatie. 


Bepaal uw Waardenkompas voor de toekomst 

Het Waardenkompas is een sturingsinstrument voor de organisatie van de toekomst. Het helpt u de visie van uw organisatie te concretiseren en wat dit in de nabije toekomst betekent voor uw medewerkers. Wij helpen het graag bij het invullen van uw Waardenkompas. In deze workshop voert u discussies onder leiding van onze professionals, vult u samen het kompas in en definieert u smart KPI’s.

Hoe Future Proof is uw organisatie?

In deze workshop analyseert u op negen fronten onder meer uw team en de flexibiliteit van uw organisatie. Het model is gebaseerd op natuurlijke principes en de gehanteerde begrippen zijn voor iedereen te begrijpen. Kijk kritisch naar uw organisatie en ontdek kansen voor de toekomst!

Hoe veranderingsgezind bent u? 

Bent u een leeuw of misschien een chimpansee? Wederzijdse afhankelijkheden en groepsprocessen komen onder druk te staan bij veranderingen. Ontdek hoe inzichten in het dierenrijk uw team kunnen helpen bij veranderingen. Welke interventies helpen uw organisatie? Hoe communiceert u met wie? Begrijp elkaar beter en leer de dynamiek van uw team te doorgronden aan de hand van het Dierenmodel.

 Bepaal uw Klimaatambitie

Ga met uw team de uitdaging aan om uw klimaatambitie uit te werken en in de tijd te plaatsen. Onder leiding van onze professionals structureert u de doelen en afspraken binnen uw organisatie. De workshop helpt u op een eenvoudige manier de uitdagingen te koppelen aan acties en een concreet plan op te stellen.

Persoonlijke klimaatgesprekken

Ga met onze Biomimicry Experts in gesprek over de klimaatveranderingen en de maatregelen die uw organisatie kan nemen. Tijdens een wandeling door de Oosterbeekse bossen leert u hoe u zelf met duurzaamheid aan de slag kunt gaan. Ervaar hoe de natuur u kan helpen bij het vinden van duurzame oplossingen!

Bio-inspired innovation sessie 

De natuur heeft al 3,8 miljard jaar ervaring met duurzaamheid. Biomimicry is de wetenschap en de kunst van het nabootsen van de beste ideeën uit de natuur. In deze workshop leert u natuurlijk ontwerpen. Daarnaast innoveert u op basis van natuurlijke principes. Verkrijg nieuwe inzichten en creëer samen nieuwe technische duurzame oplossingen voor de toekomst.

Omdenken: briljante mislukkingen

We zijn gewend onze successen te delen met anderen, maar we leren juist van onze mislukkingen. Deze kostbare leermomenten delen we met trots in deze sessie. Wat kunnen we hiervan leren en welke tips en tops levert ons dit op? Innovatie zonder mislukkingen is als leren lopen zonder vallen. Leer, deel de lessons learned en wordt als team sterker!

Bekijk onze folder:

Maatwerk

Naast de workshops bieden wij ook Xperiences, serious games en lezingen aan. Bent u op zoek naar een dagprogramma? We denken graag met u mee over een inspirerende dag! Wij kunnen onder andere de catering en de locatie voor u regelen. 

Ons Future Experience Centre bevindt zich op een prachtige locatie, midden in de bossen van Oosterbeek. Naast deze locatie kunnen wij met onze opblaasbare boshut (144 m2 groot) ook op andere locaties in Nederland terecht.  

Op naar de toekomst!