Ontwikkel uw vaardigheden voor de toekomst

Onze spellen zijn een perfecte combinatie van nieuwe kennis, simulatie van de werkelijkheid en een uitdagend spelelement. Krijg inzicht in de complexiteit van de huidige maatschappelijke problemen, terwijl u met uw team werkt aan de beste oplossing. Ontdek met deze spellen hoe de toekomst eruitziet. 

Welk jaar scoort uw team op de klimaatladder?

Quagga Island is dé game om te ondervinden wat de Klimaatwet inhoudt. Ervaar niet alleen de (klimaat)uitdagingen, maar vind ook samen de oplossingen. Hoe gaat u om met de verschillende belangen van partijen en welke beslissingen neemt u om klimaatneutraliteit te bereiken? Welke compromissen sluit u en wanneer houdt u zich vast aan uw standpunt? Dit alles met als doel om zo snel mogelijk het eiland klimaatneutraal in te richten. Welk jaar scoort uw team op de klimaatladder?

Los het mysterie van de Sprengenbeek op

Wandel door een van de mooiste en interessantste gebieden in Nederland en los samen met uw team het mysterie van de sprengenbeek op. Door de klimaatveranderingen staat het watersysteem op de Veluwe onder druk. Tijdens een wandeling (van ca. 8,5 kilometer) ontrafelt u wie de sprengenbeek heeft drooggelegd en waarom de boswachter daarbij is omgekomen. Loop langs de sprengenbeken en ontdek de natuurlijke schoonheid van de bossen rondom Oosterbeek.

Mobiliteit van de toekomst

Ga samen op pad met de voertuigen van de toekomst! Leg de juiste route af door samen te werken. Als reiziger rijdt u in een Tesla en op een tweewieler. De verkeersleider leidt u naar binnen zodat u binnen de normtijd aankomt. Beleef de toekomst van mobiliteit en ga duurzaam van start naar finish! Na deze ervaring maakt uw gehele team een transitiepad van de mobiliteitstransitie richting 2025 of verder.

Klim naar het wolvennest

Ontdek het leefgebied van de wolf tijdens een mountainbiketocht rondom de gemeente Renkum. Onder begeleiding van een ervaren gids maakt u een tocht van ca. 20 kilometer over glooiende bospaadjes. Via een puzzeltocht leert u onderweg de wolf en zijn habitat te herkennen.

Escapegame klimaat

Ontsnap uit CO2-fabriek! Door een kapotte buis in een CO2-fabriek neemt de CO2-concentratie in de atmosfeer enorm toe. Kan uw team de luchtkwaliteit tijdig weer herstellen? In deze escapegame werkt u  samen en leert u snel beslissingen nemen. Kunt u op tijd ontsnappen?

Bekijk onze folder:

Maatwerk

Naast de serious games bieden wij ook workshops, Xperiences en lezingen aan. Bent u op zoek naar een dagprogramma? We denken graag met u mee over een inspirerende dag! Wij kunnen onder andere de catering en de locatie voor u regelen. 

Ons Future Experience Centre bevindt zich op een prachtige locatie, midden in de bossen van Oosterbeek. Naast deze locatie kunnen wij met onze opblaasbare boshut (144 m2 groot) ook op andere locaties in Nederland terecht.

Op naar de toekomst!