Lezingen

POWERED BY NATURE

Inspirerende sprekers

Naast ervaren is kennisdeling een belangrijk speerpunt voor ons. Zo hebben wij een toekomstvisie ontwikkeld waar wij u graag in meenemen. Vanuit verschillende invalshoeken kunnen wij u een inspirerende daginvulling geven. Wilt u een verrassende en inspirerende spreker waarbij duurzaamheid door te leren van de natuur centraal staat? Neem dan contact met ons op. Onze lezingen zijn al door velen aangehoord van kleine teams tot en met volle theaters.

Naast kennisdelen via lezingen schrijven we onze ideeën ook op in boeken en verzorgen we opleidingen en masterclasses

Lezingen

Klimaathart

30 minuten tot 1,5 uur | vanaf € 1.750,- excl. btw

Het klimaathart, een goede metafoor om de klimaatuitdagingen te duiden. De aarde  weer fit krijgen door de mens te  ontstressen, ontzorgen, veranderen zodat we weer kunnen  genieten. Dat is de uitdaging waar we voor staan. In deze lezing nemen we u mee in de klimaatproblematiek maat ook de oplossing: onze visie op 2050. Angst voor de toekomst? Dat is helemaal niet nodig, integendeel! 

In deze lezing nemen we u mee naar 2050. De toekomst van mobiliteit, voedsel, de stad, productie, globalisering, economie, cultuur en CO2 wordt u rijkelijk gepresenteerd. Waar denkt u dat u staat over dertig jaar?

Lees ook ons boek over het klimaathart.

Nature's Intelligence

1 uur tot 1,5 uur | vanaf € 2.250,- excl. btw

De natuur en haar intelligentie, een onderzoeksgebied waar nog veel te leren valt. De natuur bouwt, genereert energie, optimaliseert en breekt afval af. En dat alles op basis van natuurlijke chemische processen. De biologische achtergrond van veel van deze processen zijn bij het grote publiek onbekend. Echter in de wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt is de natuur een bibliotheek met veel naslagwerk.

CSRD

1 uur | € 2.250,- excl. btw

De corporate sustainable reporting directive is een verantwoordingsverplichting die niet moeilijker moet worden gemaakt dan nodig. Met ruim 10 jaar ervaring op alle gebieden van duurzaamheid kunnen  wij u inzicht geven en praktische tips aanreiken. Met de expertise van een Register Accountant snappen wij de uitdagingen als geen ander. Ga opzoek naar de kansen en doe wat mogelijk is!

Firm of the Future 3.8

1 uur | € 2.250,- excl. btw

Wat is er nodig om een veerkrachtige organisatie creëren? Wij kijken daarbij naar de natuur. De natuur bestaat al 3,8 miljard jaar en heeft gedurende haar bestaan veel veranderingen moeten doorstaan. Dit heeft zij kunnen doen door in haar ecosystemen de organismen optimaal met elkaar te laten samenwerken, waarbij het principe ‘afval is voedsel’ centraal staat.

In deze lezing nemen wij u mee in de wondere wereld van de natuur die ons kan leiden in de komende onzekere tijden. Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op en de middelen zijn beperkt. Hoe kunt u omgaan met steeds sneller opkomende veranderingen?

Lees ook alles over een veerkrachtige organisatie in ons boek.

Het Beest in uw Organisatie

1 uur | € 2.250,- excl. btw

Lijkt uw organisatie op die van de stokstaartjes? Of meer op die van orang-oetans? Natuurlijk is niet iedere organisatie een beestenbende, maar we kunnen verrassend veel leren van de natuur als het gaat over organisaties en veranderingen.

In deze lezing laten wij zien welke lessen u kunt leren over het beest in de organisatie. Tien verschillende dieren laten zien hoe zij georganiseerd zijn en vooral ook hoe zij omgaan met bedreigingen en aanpassingen. Een verfrissende manier om vat te krijgen op veranderingsbereidheid van uw medewerkers.

In het bijbehorende boek kunt u alles nog eens nalezen over het Dierenmodel.

Future Experience Centre - Els Martijn

Els Martijn

Els Martijn is al jaren een van Nederlands meest vooraanstaande pioniers op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken en de oplossingen ervan. Oude economische modellen werken niet meer en aan de hand van biomimicry (leren van de natuur) zet Els in op een integrale duurzaamheidsaanpak. Ze is een bevlogen en inspirerende spreker, die u verfrissend anders naar dagelijkse praktijken leert kijken. Met haar laatste boek Klimaathart weet ze organisaties uit te dagen na te denken over de toekomst. 

Onze boeken

Maatwerk

Bent u op zoek naar een dagprogramma op maat? We denken graag met u mee over een inspirerende dag! Wij kunnen ook de catering voor u regelen.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Scroll naar boven

Enthousiast?

Graag komen we met u in contact!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.